gröta

Är det julafton imorgon? Ja tydligen.  Och hur är mina julkänslor? SOM BORTBLÅSTA. Av vinden. Den varma thailandvinden. WIHOOOOO. Det som jag längtar efter till morgondagen är julegröten som jag ska käka. Den mest annorlunda julaftonen under mina 18 år blir det iallafall. Det kan jag lova.

Idag var vi inne i Saladan och köpte sista julklapparna till bytet vi har imorgon. Denise såg Simone på en taxi så då vet vi att hon är på trygg mark iallafall. Men vi har inte träffat henne ännu, men det ska bli kul att göra det. Ett känt ansikte hem ifrån Sverige. WE LIKE IT.

Nu ska jag gå i sängen och sova efter en lång dag i solen med snorkling (kohla.blogg.se). PUSSHEJSIS



söndag

SAWADEE KAA.

Idag har jag haft min dag på stranden, bland molnen. Skönt. Låg i skuggan nästan hela dagen, men hann bada lite också. På eftermiddagen åkte vi tre in till Saladan. Där köpte jag ett armband och en sarong. Vi käkade min efterlängtade majs. MUMS.

Nu är klockan 20.30 och Denise ligger och sover och Mattan ligger och pratar med Mikaela på Skype. Vi har inte varit ute och ätit något än så vi borde väl dra oss snart så vi får något i magen innan det är läggdags. Är det något som jag saknar är det att få sitta hemma och äta sin egen mat. Sjukt trött på att äta ute varje dag med samma maträtter att välja på överallt. Meen jag överlever. Så länge pasta carbonaran är god så lever jag.

Nu ska jag smörja in mig för att inte tappa mitt skinn. LAR KORN!


natt

Nu ligger jag helt alone i vår lägenhet. De andra två är ute och partar, medan jag ligger hemma och är trött. Ska sova snart för imorogn ska jag ut i solen och fina upp färgen som en gång fanns där. Mopparna har vi nu iallafall och idag körde jag en för första gången ute i trafiken. Jag lever, så nivet. Men jag känner redan nu hur lata vi kommer att bli. Damn.

Men nu säger jag godnatt, klockan är ändå halv3 här. HEJDÅ

Densan får stå för moppebilden ikväll.




Till min vän Erkan

Tänkte bara berätta för dig min vän att även du skulle klara av ett liv i Thailand.


I'm alone

Ligger hemma i lägenheten, själv. Mathilda och Denise har åkt iväg för ett tag sen för att spela lite fotboll på stranden. Dom kommer hem om ungefär två timmar. Har iallafall precis duschat och lägenheten är städat. Känns skönt.

Idag har vi fått våra moppar som vi ska ha under vår tid här. Inte helt lätt inte. Vänstertrafik och thailändare som kör som galningar med bilar, moppar och tuktukar. Men vi ska väl klara det hoppas jag.

Och hur många skor har du blivit av med under din tid på Koh Lanta frida? Jo två stycken. På en vecka. Första flipflopen när jag skulle fånga en volleyboll-boll, och den andra gladiatorsandalen när jag spelade pingis. Damn. Tur att jag hade med mig lite skor att välja mellan, men får kika på nya nån dag när jag orkar.

Nu ska jag kolla på thailändsk tv och kanske sova lite. HÖRS

två tjejer påväg mot fotboll med deras snygg moppe-outfit




BILDER

Jag lever här borta i värmen, så ni vet. Även fast det inte verkar som så. Men vi har inte tid att sitta vid datorn jämt. Och när vi väl gör det funkar inte internet som vi vill. Men nu så tänkte jag visa er lite av våra dagar som varit här nere.

Annars idag har vi varit en halvdag på stranden. Sen gick vi hem och sov fram till kvällsmaten som vi åt på Funky Fish nere vid stranden. Där åt vi med en tysk man som heter Tomas som är Maj-britts kompis. Då gäller det att plocka fram engelskan och försöka förstå varandra så bra som möjligt.

Nu kikar vi på tv och ska sova om en stund. Men här kommer lite bilder iallafall. PUSSHEJS

Påväg mot första skoldagen med boken i högsta hugg.

Jag och mattan vaxade våra ögonbryn på Dreamy Spa vid skolan. Typ 40 kronor. Vi vart lite rädd att dom skulle vaxa bort hela brynet, men vi vart lugn efter ett tag, det fanns hår kvar och bra vart det.

Jag och mattan gick på en liten strandpromenad en eftermiddag.

Vi åkte mot Saladan för att köpa lite dricka och banana pancake. Mathilda fick ta på sig den fina hjälmen för att hålla allt på plats under färden.

Mathilda och Denise på ett art gallery där vi kollade på massa fina tavlor. En kille som heter Natha som är jätteduktig på att måla.

En kväll vid en bar när Pontus och Maj-Britt visade upp vad dom hade lärt sig i en fireshow. Imorgon ska vi tre fixa grejer så vi kan öva, sen så är det vi som står där, inom kort. HÄHÄ

 

 




lucia


Idag har vi bara suttit inne i lägenheten nästan hela dagen och pluggat. Vaknade vid 1tiden eftersom det vart rätt så sent igår. Så nu är jag klar med allt som ska vara klart till jul, det känns inte så osoft.

Jag och Mattan tog en tripp på stranden för att fixa boende till hennes päron som kommer i januari, jättefint ställe.

Ikväll ska vi på luciafirandet, får se hur det blir. Så nu ska jag dra på mig lite kläder. BYEBYE!

en sötis från promenaden på stranden


pluggkväll

Nu har jag nästan gjort klart samhällskunskapen, en uppgift kvar sen så! Men nu är kl 00.00 och jag ska faktiskt sova. Har varit i Saladan idag igen och köpt lite grejer och käkat. På kvällen har vi bara pluggat hela högen.

Imorgon går vi upp lite tidigare för att hinna med en strandpromenad innan frukosten. Så dags att sova alltså.

GODNATT


tuktuk in till Saladan


Vad som inhandlades i Saladan.




första dagen på stranden

Idag har vi spenderat dagen på stranden. Skönt, JA. Och hur har vi spenderat den tiden? Jo, spelat strandtennis, uno, badat, käkat och sooolaat! Blir lika imorgon fast lite tidigare än idag.

Ligger i sängen och har kommit hem från Saladan nyss. Mat och lite shopping vart det. Ska snart börja plugga lite samhällskunskap. Sen sova eftersom klockan är 23.45 här borta.

BYEBYE

Frukost ute på balkongen imorse.

 


Blekfisarna tar sig sitt första dopp



I vår lägenhet

Nu är vi äntligen framme i vår lägenhet efter tre flygplansfärder. Allt har gått galant, inte ett enda problemo. GREAT. Klockan är runt 17 här och jag ska sova lite middag. Vi har inte fått så många sovtimmar de senaste dygnet.  Kom hem från stranden för ett tag sedan där vi käkade lite food. fried rice & chicken. El mumso.

HEEJ DÅÅÅ!

Denise under dagens lunch on the beach. SOFT.

dagen före dagen


Idag är alltså dagen innan den stora dagen.

Min väska är så gott som färdigpackad. Nu sitter jag och för över alla bilder från den stationära datorn här hemma till min externa hårddisk som jag fick igår på min lilla julafton med familjen.

Annars idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Vänta till att klockan blir tillräckligt för att vi ska kunna dra oss mot arlanda, vilket inte är förns tidigt imorgon bitti.

HÖRS!

TILL MIN VÄN



Jag känner en tjej
som gillar en grej
Det är att slå sin vän
och kalla henne för Idioten

Men trots detta
så vill jag ge, innan jag drar till hetta
en liten text till dig
efter allt tjat till mig

Jag undrar hur du dig ska klara
när jag ska ut och fara
Ensam lunch och inga skratt
Du kommer ligga och be varje natt
Att jag med planet till Sverige ska vända
Det ska jag tala om för dig, det kommer aldrig hända

Hoppas du klarar dig iallafall min lilla tjej
Om du har tur kommer jag tillbaka från thai med en liten grej, till dig :)

Med andra ord. Erika "Erkan Valen" Wahlén, ha en Great tid hemma i kylan. Jag kommer sakna dig. Du kommer sakna mig. SES I VÅR! PUSS

peppisar

TJA.

Idag kom äntligen torsdagen då jag skulle träffa Jennfisen för lite peppibakning och mat och grejer. En helkväll med massa juligt. Tillochmed julklappar (?). Till mig, inte från mig. HEHEHE.

Men kvällen betydde ju även hej då. Om vi inte ses en snabbis på lördag. Idag har jag sagt hejdå till många. Men ännu har jag inte förstått att jag drar min kos. Imorgon är det Erkans tur att få mitt hejdå. Hon kommer sakna mig, I know.

Nu ska jag gå och sova. PÖSSHEJ

Jag kallar den "död älg med skotthål"


Sista skoldagen

Idag fick vi säga hejdå till vår klass och lämna skolan för sista gången fram till våren. Det var första gången jag kände av på riktigt att vi faktiskt ska åka... Knasig känsla.

Men nu är det tre praktikdagar att se fram emot! Håller på att förbereda mig inför lite bakning här hemma som jag kan bjuda på min sista dag.

Sen har jag börjat packa min väska nu också. Och jag är uppe i 14 kg och har nästan inget kvar så det känns ju riktigt great det, eftersom väskan får väga 20kg. Hur det ska funka på hemresan återstår att se.. HEEEH.




RSS 2.0